Bejelentkezés
Magyar [Hu]
English [En]
Toggle navigation
Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár
Bejelentkezés
Magyar [Hu]
English [En]
Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár
Központi Katalógus
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Kedvencek
(
0
)
Korábbi keresések
CCL parancs
CCL
Összesen 1 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Lista
Mozaik
Normál, példányokkal
Hosszú, példányokkal
Hosszú
MARC
HUNMARC
Cédula
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
Tipus növekvő
Tipus csökkenő
1.
Cím:
Bioszőlő, biobor : ökológiai szőlőtermesztés és borászat / szerk. Szőke Lajos
Kiadás:
3. átd. kiad.
Megjelenés:
Budapest : Mezőgazda, [2018], cop. 2018
Terjedelem:
310, [1] p. : ill., részben színes ; 25 cm
Megjegyzések:
Bibliogr.: p. 303-308.
A szerzők átadják mindazt az ismeretet, ami a termőhely, a fajta, a tenyészterület, a művelésmód kiválasztásáról, a talajművelés, a tápanyagellátás, a fitotechnika és a növényvédelem területéről tudni kell azoknak, akik át akarnak térni az ökológiai szőlőtermesztésre. Részletes leírást kap az olvasó azokról a hazai nemesítésű új fajtákról, amelyek különösen alkalmasak az ökológiai termesztésre. Csak ezen tudás birtokában elégíthetők ki a szőlő igényei, ami a kiváló minőségű bioszőlő előállításának feltétele. Az ökológiai termesztéssel előállított szőlő az alapja a biobor készítésének, amelynek lépései, technológiai, kezelési mozzanatai, betartandó szabályai, előírásai is megtalálhatók a könyvben. Röviden felvázolják a szerzők az ökológiai gazdálkodás hazai és külföldi helyzetét, a szabályozás elemeit, az ellenőrző szervezeteket, a biogazdálkodás szervezeteit, az Európában kialakult ökológiai szőlőtermesztés irányzatait. A könyv végén bemutatkozó ökológiai szőlőtermesztéssel és borászattal foglalkozó gazdálkodók sikerei bizonyítják, hogy ez a technológia megvalósításható és fenntartható. Külön fejezet hívja fel a figyelmet azokra a kutatási eredményekre, melyeket - hazai és nemzetközi együttműködés keretében - az utóbbi időben végzett közös munka során elértünk.
ETO jelzet:
634.8 631.147 663.25
ISBN:
978-963-286-738-0 (kötött)
Tárgyszavak:
Szőlészet
Bor és borkészítés
Biokertészet
Viticulture.
Wine and wine making.
Organic gardening.
Egyéb nevek:
Szőke Lajos (1946-)
Borító:
Kedvencek között:
Raktári kérés
Előjegyzés
Lelőhely
Téma
Egyéb tematikus jelzet
Jelzet
Évszám
Kötet
Státusz
Előjegyz.
Mellékletek
DEENK Böszörményi úti Campus Könyvtára [raktár]
5108827
Kölcsönözhető
0
0
DEENK Böszörményi úti Campus Könyvtára [raktár]
5108828
Kölcsönözhető
0
0
DEENK Böszörményi úti Campus Könyvtára Kölcsönzőtér
634.8 B64
Kölcsönözhető
0
0
DEENK Böszörményi úti Campus Könyvtára [raktár]
5108829
Kölcsönözhető
0
0
DEENK Böszörményi úti Campus Könyvtára Kölcsönzőtér
634.8 B64
Kölcsönözhető
0
0
DEENK Böszörményi úti Campus Könyvtára Olvasóterem
634.8 B64
Helyben használható
0
0
DEENK Böszörményi úti Campus Könyvtára Kölcsönzőtér
634.8 B64
Kölcsönözhető
0
0
DEENK Böszörményi úti Campus Könyvtára Kölcsönzőtér
634.8 B64
Kölcsönözhető
0
0
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.