Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

Szerző:Praschl-Bichler, Gabriele
Cím:Kaiserliche Küche : die Rezepte der Habsburger / Gabriele Praschl-Bichler, Gerd Wolfgang Sievers
Megjelenés:Graz ; Stuttgart : L. Stocker Verlag, 2010
Terjedelem:256 p. : ill., fotók ; 27 cm
Megjegyzések:Mutató: p. 254-255.
Jegyzetek: p. 256.
Bibliogr.: p. 249-253.
A kultúrtörténeti és szakácsművészeti érdeklődésre számot tartó könyv egy élettel teli képet ad a Habsburg udvar konyhaművészetéről. Ismeretlen, részben korábban még soha meg nem jelent, historikus recepteket ad a könyv, amelyeke a mai ízléshez igazítottak és amelyek így könnyen elkészíthetők. A receptek mellett számos anekdotát olvashatunk a Habsburgok különös és különc étkezési szokásairól, és az egyes uralkodók kedvenc életeiről.
Angaben aus der Verlagsmeldung: Die Spurensuche im kaiserlichen Haushalt, die die Kultur- und Habsburg-Historikerin Gabriele Praschl-Bichler und der preisgekrönte Kochbuchautor Gerd Wolfgang Sievers gemeinsam bestreiten, zeichnet ein lebendiges Bild höfischer Küchengeschichte. Unbekannte, zum Teil noch nie veröffentlichte historische Rezepte wurden in den Band aufgenommen, dem heutigen Standard angepasst und garantieren einfaches Nachkochen und Gelingen. Außerdem finden sich in dem reich bebilderten Band zahlreiche Anekdoten über schrullige Essgewohnheiten und eigentümliche Lieblingsspeisen einzelner Habsburger.
ETO jelzet:392.8(436)"12/19" 641(436)"12/19"
ISBN:978 3 7020 1229 8
Tárgyszavak:Habsburg-ház életrajz
Gasztronómia Ausztria történet
Táplálkozási szokások Ausztria történet
Gastronomy Austria History.
Food habits Austria History.
Egyéb nevek:Sievers, Gerd Wolfgang (1968-) (gasztronómus)
Borító:
LelőhelyTémaEgyéb tematikus jelzetJelzetÉvszámKötetStátuszElőjegyz.Mellékletek
DEENK Bölcsészettudományi Könyvtár Ausztria Gyűjtemény641 P89Kölcsönözhető00
Rekordok letöltése1